Skat i deleøkonomi

Når du er ansvarlig for en deleøkonomisk platform, er der en række centrale skattemæssige regler, du bør være bekendt med og vejlede dine brugere omkring.

  • Opdateret 27. september 2019

Der gælder de samme regler for deleøkonomiske platforme som for andre virksomheder. Du skal fx bogføre løbende og oplyse din virksomheds over- eller underskud. Der er dog en række skattemæssige regler du som deleøkonomisk platform bør være bekendt med. 

Hvis din platform formidler samkørsel, biludlejning eller fragtkørsel er der særlige regler for skat, som du bør være opmærksom på og vejlede dine brugere omkring.

Du kan læse reglerne for skat i forbindelse med samkørsel, biludlejning og fragtkørsel på skat.dk 

Hvis din deleøkonomiske platform formidler arbejdskraft eller udførelse af opgaver, fx rengøring, havearbejde, mindre håndværksopgaver, lektiehjælp og børnepasning, bør du gøre dine brugere opmærksom på, at det muligvis kan have en betydning for deres skat.

Du kan læse mere om reglerne vedrørende skat og moms i forbindelse med udførelse af opgaver på skat.dk.

Der gælder forskellige skattemæssige regler for salg og udleje af private ting. Hvorvidt indkomsten fra salg af private ting er skattepligtig, afhænger af om tingene er købt med henblik på videresalg. Fortjenesten fra udlejning af private ting er altid skattepligtig. 

Du kan læse mere om reglerne vedrørende skat i forbindelse med salg, bytte og udlejning af ting på skat.dk.

Bogføring

Hvis du driver selvstændig virksomhed inden for deleøkonomien, gælder der andre regler for skat, end hvis du som privatperson fx udlejer din bil af og til.

Fradrag for din virksomheds udgifter

Du kan få fradrag for de udgifter du har i forbindelse med at sikre din virksomheds indtægt. Udgifterne trækker du fra i din virksomheds regnskab. Du skal kunne dokumentere de udgifter, du trækker fra.

Skat af egen virksomhed

Læs om skat af egen virksomhed, hvis din virksomhed er registreret som Enkeltmandsvirksomhed, Personligt ejet mindre virksomhed eller Interessentskab og i skattemæssig forstand hører til kategorien erhvervsmæssig virksomhed.

Er din virksomhed erhvervsmæssig?

Hvordan du betaler skat af din virksomheds resultat afhænger af, om din virksomhed i skattemæssig forstand er en erhvervsmæssig virksomhed, hobbyvirksomhed (ikke-erhvervsmæssig virksomhed), honorarmodtager eller lønmodtager.

Kategorien har betydning for fradragsværdien af dine udgifter, om du skal betale arbejdsmarkedsbidrag, og om du kan fratrække underskud.

Find ud af, hvad det betyder for din virksomheds skat i guiden på skat.dk 

Skat af selskab

Læs om skat af selskaber, hvis din virksomhed er registreret som Iværksætterselskab, Anpartsselskab og Aktieselskab.

Moms

Hvis dit momspligtige salg overstiger 50.000 kr. over en periode på 12 måneder, skal du registrere din virksomhed for moms på Virk Indberet.

Få svar på dine spørgsmål

Skriv til os, hvis du er i tvivl om hvilke regler, der gælder for din virksomhed. Vi sørger for, at du får et samlet svar fra de relevante myndigheder.

Stil et spørgsmål