Nextfood: Lokal og miljøvenlig dyrkning af grøntsager i restauranter

Iværksættervirksomheden Nextfood fik med hjælp fra Nye Forretningsmodeller overblik over,
hvilke regler for dyrkning og håndtering af fødevarer, deres løsning skal leve op til.

  • Opdateret 4. februar 2021

Iværksættervirksomheden Nextfood har udviklet en ny forretningsmodel, hvor grøntsager dyrkes lokalt på restauranter og andre spisesteder, så medarbejderne selv kan høste fx krydderurterne, når de er klar og skal bruges.

Med hjælp fra Nye Forretningsmodeller fik de bl.a. tjek på, om de skulle registreres som primærproducent og om de skulle efterleve regler for gødskning og håndtering af fødevarer.

”Nye Forretningsmodeller agerede vores ambassadør på indersiden’.
 De tog ledelse på processen – sikrede at problemstillingen var afklaret hos os og kunne med deres kontakter og forståelse af systemet få os effektivt frem til svar på vores spørgsmål.”
- Co-Founder og CEO i Nextfood, Rasmus Bjerngaard.

En forretningsmodel med fokus på bæredygtighed og CO2-reduktion. Grøntsagerne dyrkes i opretstående væksthuse, der med brug af sensorer og ny teknologi sikrer, at planterne får præcis de naturlige input, der er behov for. Løsningen, som også kaldes vertical farming, minimerer forbruget af vand og gødning og reducerer samtidig CO2 fra den transport af fødevaren, der ellers ville finde sted.

Fordi der er tale om en ny måde at fremstille og distribuere fødevarer, var Nextfood i tvivl om, hvorvidt deres forretningsmodel omfattes af regler om fx stalddørssalg, gartneri eller fødevarefremstilling.

Med hjælp fra Nye Forretningsmodeller fik Nextfood klarhed om reglerne, og sikrede sig, at de spisesteder, der bruger løsningen, ved, hvad de skal gøre for at få en glad smiley ved næste fødevarekontrolbesøg.

Stil et spørgsmål

Skriv til os, hvis du er i tvivl om hvilke regler, der gælder for din virksomhed. Vi sørger for, at du får et samlet svar fra de relevante myndigheder.

Stil et spørgsmål