Bikerunner tager kampen op mod flade slanger

Med en hjælpende hånd fra Nye Forretningsmodeller har BikeRunner startet sit deleøkonomiske eventyr, der skal hjælpe cyklister med punkterede dæk.

  • Opdateret 2. oktober 2019

Det sker altid, når man har allermest travlt – Punkteringer.

BikeRunner hjælper folk med at få repareret punkterede cykler ved at formidle reparationsopgaverne mellem kunder og ”Runners”, dvs. privatpersoner, som kommer ud til den punkterede cykel og reparerer den.

Selvom idéen lyder ligetil, kan reglerne sagtens være det modsatte, når man er nystartet iværksætter. I november 2018 kontaktede BikeRunner derfor Nye Forretningsmodeller med spørgsmål om regler for bl.a. brugernes skattebetaling og om platformens betalingsløsning.

”Der er mange forvirrende regler, når man skal starte en platformsvirksomhed op. Det er vigtigt, at der er et sted, som man kan henvende sig til, og som samler information. Jeg er glad for den hurtige vejledning, jeg har fået fra Erhvervsstyrelsen,” fortæller Kajsa Stenfeldt, der er direktør i BikeRunner.

Pige med cykel

Efter kontakt med Skattestyrelsen og Finanstilsynet kunne Nye Forretningsmodeller give BikeRunner klare svar på deres spørgsmål og fortælle dem, hvor de kan få yderligere hjælp.

Det betød, at BikeRunner i februar 2019 kunne lancere sin platform og dermed også krigen mod flade cykelslanger.