BeResourceful gør op med spild af byggematerialer

Hurtig hjælp fra Nye Forretningsmodeller betød, at BeResourceful nu kan øge genanvendelse i byggebranchen ved hjælp af teknologi.

  • Opdateret 29. oktober 2019

Det tog halvanden uge. Så havde BeResourceful fået svar på deres spørgsmål, med bidrag fra Sikkerhedsstyrelsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Svaret gav BeResourceful en række afklaringer, så de nu kan koncentrere sig om at udvikle deres virksomhed og produkt.

”Vi er rigtig glade for den hurtige og brugbare service, vi har fået fra Nye Forretningsmodeller. Vi var i starten ikke klare over, at man som virksomhed kan henvende sig ét sted i det offentlige, hvis man er i tvivl om, hvad der gælder for ens produkt, men det er et godt tilbud, som vi med sikkerhed vil anbefale til andre virksomheder,” fortæller Jeppe Rasmussen, der er Founder i BeResourceful.

BeResourceful

Bæredygtighed og tech i skøn forening

Opførelse af bygninger og fremstilling af byggematerialer er nogle af de aktiviteter, som på globalt plan udleder mest CO2.

Virksomheden BeResourceful har en løsning på vej, som kan hjælpe bygningsejere med at monitorere byggeelementer og holde styr på, hvilke typer materialer bygninger består af, så de kan genanvende materialerne på et senere tidspunkt. Samtidig kan BeResourcefuls teknologi overvåge byggematerialernes tilstand og dermed sørge for rettidig reparation. Dette kan fx være i tilfælde af, hvor et træelement bliver vådt grundet lækage, så den kan skiftes ud med det samme for at spare finansielle og fysiske ressourcer på renoveringen.

En del af BeResourcefuls løsning er baseret på fysiske sensorer. Og netop sensorerne var grunden til, at virksomheden kontaktede Nye Forretningsmodeller med spørgsmål om bl.a. regler for produktsikkerhed, datahåndtering og byggelovgivningen.